Tradisjonslaft AS

Moderne tradisjonslaft

– Her får du ikke gips og betong, vi ønsker å gi eierne en følelse av å komme inn i en hytte når de går inn i leilighetene, sier daglig leder i Tradisjonslaft, Aanund Sandnes.

Det er Tradisjonslaft som har ansvaret for byggearbeidet når Beitostølen Fjellandsby skal bygge de nye leilighetene.

- Vi kommer til å benytte oss av stavlaftkonstruksjon. Dette er en kombinasjon mellom vanlig reisverk og laft. Alle vegger kommer til å være isolert med utvendig og innvending panel, og isolasjon i mellom, utdyper Sandnes. Han understreker at de kun benytter seg av materiale som er av god kvalitet.

- Og så er vi veldig opptatt av å holde leveringsfristen som er satt, legger han til. Selv om Tradisjonslaft benytter seg av en eldgammel byggeteknikk kommer leilighetene til å få et moderne preg.

- Det vil blant annet være store vindusflater som gir mye lys inn i leiligheten.

Motstandsdyktig mot råte

Den viktigste ingrediensen i et laftet kvalitetsbygg er tømmeret. Det røffe klimaet gjør at skogen vokser seint. Dette gjør at tømmeret blir veldig hardt og ekstra motstandsdyktig mot råte.

Alt blir kontrollsjekket

Beitostølen Fjellandsby har sitt eget tømmerlager. Tømmeret laftes etter gammel teknikk før det ligger til tørk i minimum ett år. Det er veldig viktig at vi har kontroll på fuktighetsnivået i tømmeret, så vi følger produksjonen tett og besøker fabrikken rundt 15 ganger i året, sier Sandnes. Byggene blir satt sammen og godkjent av Tradisjonslaft før de blir plukket fra hverandre og sendt til Norge.

Når delene ankommer Beitostølen settes de sammen av Tradisjonslaft. Det er et  selskap som eies av Beitostølen  Fjellandsby.

Besøk oss på Tradisjonslaft.no

Om Beitostølen Fjellandsby AS

Beitostølen Fjellandsby AS
Org nr: 984 664 524
Bygdinvegen 3762
2953 Beitostølen
Kontor/showrom: Fjellstølen, Bygdinvegen 3762.

Kontakt oss

Tord Dieserud Rogne
Mob: 481 10 635

Bjarne Budal
Mob: 905 66 810

© Beitostølen Fjellandsby AS 2022